Bugun...



Bir Yastıkta 55 Yıl

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde yaşayan Ayşe ve Adil Değerli çifti bir yastıkta evliliklerinin yarım asırdan fazlasını geride bırakmış.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-11-2023 00:05:53 Tarih: 28-08-2023 12:26

Bir Yastıkta 55 Yıl

Şehrin gürültüsünden uzak meyve ağaçları ile çevrili bahçelerine misafir oldum. Bahçeye kurulan kahvaltı sofrasında bir aile gibi sohbet ettiğimiz bahçenin ortasına hayvanları için yonca ekmişler. Bahçedeki tüm işlerle ilerlemiş yaşlarına rağmen kendileri ilgileniyor. Bu işleri severek yapıyorlar. Çalışmazsak biz ne yaparız diyerek, çalışmanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu vurguluyorlar.    

Eşi ile ailesinin isteği ile evlendiğini söyleyen Adil Değerli birbirlerine olan saygı ve sevgilerini hala koruduğunu söyledi.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra bir süre İzmir’de çalışan ve daha sonra Manisa’da iş bularak orada iş hayatına devam ettiğini anlatan Adil Değerli eşi ile tanışmalarını şöyle anlattı.

Babam Şarkikaraağaç’a dönmemi istiyordu. Ben işimi seviyordum ve dönmek istemiyordum. Bir gün babam yanıma geldi. Patronuma beni götürmek istediğini söylemiş. Ben kabul etmedim. Babam patronumu ikna etmiş ve ben babamla memleketime döndüm. Bana kız bulduklarını ve evlenmem gerektiği söylendi. Eşim Beyşehir Kurucuova kasabasında yaşıyormuş. Zaten karar verilmiş. Kız istemeye bir dolmuş toplanıp gittik. Söz kestik. Daha sonra evlendik. Çocuklarımız oldu. Birbirimizi sevdik ve mutlu olduk.

Ben çok şanslıyım iyi bir adama denk geldim diyen Ayşe Değerli 55 yıl iyi bir evlilik geçirdiğini söyleyerek şu bilgileri verdi;

Çok iyi bir evliliğimiz oldu. Allahıma şükürler olsun ki onu bana yazmış. Çocuklarımızı evlendirdik. Torunlarımız var. Bugün yeniden dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim. Ben geçtiğimiz yıllarda midemden üç kez ameliyat oldum. Çok zor günler geçirdim. Bana hem hastanede hem de evimde çok iyi baktı. Hala benimle ilgilenir. Evlilikte sevgi kadar güvenmekte çok önemli. Ben eşime çok güveniyorum.

İzmir’de 2 kızı ve torunları yaşayan Değerli çifti İzmir’i çok sevdiklerini söyleyerek İzmirlilere selam gönderdi.

 




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI