Bugun...



Gözleme Değil Bazlamaç

Bu yıl 29 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında Alsancak Tarihi Havagazı fabrikası’nda düzenlenen İzmir Gurmefest'te ünlü Şef ve Gurme Gülhan Kara vardı...

facebook-paylas
Güncelleme: 10-11-2023 00:13:48 Tarih: 06-10-2023 21:33

Gözleme Değil Bazlamaç

Ziyaret ettiğim standlar içinde Gastronomi alanında yazdığı kitaplar, verdiği eğitimler, çıktığı programlar ve bu alanda gerçekleşen birçok etkinlikle tanınan Gülhan Kara, işini severek yapmanın aşkla çalışmanın başarıyı getirdiğini belirtti.

Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinden Bazlamaç’ı açtığı stantta tanıtımını yapan Gülhan Kara, İstanbul’dan tanıtımı için gelen Fatma Kara ile bizi tanıştırarak üzerinde dumanı tüten mis gibi bazlamaç’ın tadına baktırdı. Fatma Hanım bazlamaç’ın püf noktasının hamurunu yoğurup açıp içini yağlayıp katlayarak ters çevirerek tekrar açtığını 2 kere açtıktan sonra saçta kızarttığını ve Bazlamaç’ın boyoz gibi kat kat olduğunu Kastamonu’da özellikle kahvaltıda tüketildiğini anlattı.

Gülhan Kara, birkaç yıl önce yerleştiği İzmir Barbaros köyünde Gülhan'ın Köy Evi adını verdiği bahçesinde gelenlere özel lezzetler sunuyor. İzmirlilerin Bazlamaç’ı çok beğendiğini menüsüne bazlamaç eklemeyi düşündüğünü söyledi.

GÜLHAN KARA KİMDİR?

Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olan Kara çalışma hayatına Cumhuriyet Gazetesi’nde staj yaparak başladı. Okul bitene kadar Milliyet Gazetesinde çalıştığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü.

Sofra, Bebeğim ve Biz dergilerinde editörlük, Ziyafet Dergisi’nde Yazı işleri müdürlüğü ve Lezzet Dergisi’nde Genel Yayın Yönetmenliği yaptım. Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin 300’den fazla sayıda haftalık yemek eklerini hazırlardım. Yazdığım “Asmalı Konak Kapadokya Mutfağı ve Yöresel Yemekleri” adlı kitabım, aşçılık meslek okullarında, yöresel mutfak kaynak kitabı olarak okutulmakta.

Yayıncılık dönemimde çok sayıda yemek yarışması organize ettim, pek çok etkinlik yönetip; çok sayıda markanın tanıtım projelerine imza attım.

Posta Gazetesi’nde 1 yıl süreyle Lezzet Dünyası köşesini yazdım. 2004 yılında Türkiye’nin ilk özel yemek ve pastacılık okulunu İstanbul Taksim’de açarak “girişimci kadın” olup kendi işimi kurdum.

Çeşitli reklam ve yayın ajanslarda deneyim kazandım. Hedefine ulaştıktan sonra sıra diğer yapmak istediklerine geliyor. 30 yılık profesyonel iş hayatımdan sonraki çalışmalar hedefini yakalamış insanlar için genellikle yaşamdan keyif alarak üretmeye yönelik oluyor. Beni uzun yıllardır TV’lerden, yemek dergilerinden, yazdığım kitaplarımdan ve sahibi olduğum mutfak okulumdan tanıyanların da bildiği gibi hayatım profesyonel olarak mutfakta geçti. Hatta yazılarımı, kitaplarımı evimdeki küçük mutfak masamda yazdım çoğu zaman. Yoğun emek verdiğim yıllarda ne yazık ki “sosyal medya” yoktu. Her anını kalıcı kılmak adına paylaşımlar yapamadım. Şimdi ise istediğimiz an “canlı yayın” bile yapabiliyoruz.

Yeni hedefler, yeni başlangıçlar

Bir doğasever olarak istedim ki yeni başlangıcım da doğaldan ve doğadan yana olsun. Şehirden kaçıp köyde bir yaşam olsun. Yazlarımı geçirdiğim Ege’yi tercih ettim bunun için de. Köy havasında, köy toprağında yetişmiş ürünler malzemem olsun dedim. En sevdiğim kahvaltı sofralarını sevgiyle kuracağım, doğal lezzetlere hasret kalanları misafir edeceğim bir de küçük bahçem olsun dedim.

2017 baharıyla birlikte köy evimdeki mutfağımda çalışmaya, üretmeye başlarken bir yandan da İstanbul-İzmir arası mekik dokumaya devam ettim. Köyde yaşamı, köyün insanlarıyla epeyce deneyimledim. 4 mevsimi yaşamak mükemmel bir deneyimdi.

Bahçeler, tarlalar ekildi, zeytinler toplandı, hasatlar yapıldı. Yağmurlar yağdı, bahar dalları açtı, keçiler yavruladı, sıcaklar kavurdu, lodosu poyraz takip etti.

Doğada yaşama yakından tanıklık etmek bunu özleyenler ve hayal edenler için mutluluk verici. Toprağın ne kadar çok emek ve sevgi istediğine, mevsimle beraber doğanın değişimine şahit olmak da heyecan verici!

2004 yılında Türkiye’nin ilk özel yemek ve pastacılık okulunu İstanbul Taksim’de açarak “girişimci kadın” olup kendi işimi kurdum.

Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi

2004 yılında gastronomi alanındaki hedeflerimi gerçekleştirmek üzere hayalim olan butik bir yemek okulu açma kararını hayata geçirip Türkiye’nin düzenli kurslarla yemek ve pastacılık eğitimleri veren ilk özel mutfak okulu olan Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi’ni açtım. Yemek ve pastacılık kurslarını başlatıp, temel mutfak eğitimleri vermeye başladım. MEB dan onaylı Ustalık ve Usta Öğretici belgelerimi aldım. İş ortağım olan eşimle beraber Chef’s Dergisi’ni yayımlamaya başladık.




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI