Bugun...



Selay Yaşar; Çay Bahane, Hayat Şahane..

İzmir Karşıyaka’da yeni açılan kendinizi aileden biri gibi hissettiren “Çay Bahane” cafe sahibi Selay Yaşar ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2023 23:12:04 Tarih: 16-10-2023 20:19

Selay Yaşar; Çay Bahane, Hayat Şahane..

Asıl mesleği Tıbbi Sekreterlik olan genç girişimci Selay Yaşar kendini geliştirmeyi hiç bırakmamış. Sevdiği meslek edindirme kurslarına devam ederken çocuğunu da büyütmeye devam etmiş. Gelecekteki hayalinin butik bir cafe konseptinde ticari hayatına devam etmek olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürüyor.

1992 yılı İstanbul doğumluyum. Küçük yaştan beri ailemle birlikte kendi başımıza her şeyin üstesinden gelmeyi öğrendik. İzmir’e yerleştiğimiz de 14 yaşındaydım. Okul, iş, derken evlilik ile kendi çekirdek ailemi kurdum. Yeşili, doğayı, hayvanları seviyorum. Çevreye karşı duyarsız kalamayan bir yapım var. Duygusal ve yardım sever, empati yeteneği gelişmiş bir birey olarak her zaman etrafta olup bitenlere somut kalamamakla birlikte çoğu zaman bu tavrımdan dolayı aşırı saf, iyimser sanan yakınlarım beni olduğu gibi sevmeyi hafif çılgın yapım ile sımsıkı sarmayı ve onların bu sevgisi ile başarıma başarı katmış zorlukların üstesinden gelmemi sağlamıştır.

Tekrar mutfak yaptırdım

Bu işe atılmama ve benden hiç desteğini esirgemeyen eşimdir.  Kafeteryayı devraldığımızda birçok sorun vardı. Tesisatı bozuk, mutfak yok gibi ve aşırı kirli içerisinde bulunan demirbaş sayılı ve işe yarar çok az şey olmasına rağmen burayı nasıl toparlarım nasıl üstesinden kalkarım diye çok düşündüm. İlk günler o kadar çok yapılması gereken iş çıktı ki çok korktum. Ailem başta eşim, annem ve kayınvalidem hepsinin tam desteği bana güç verdi. Sıfırdan tekrar mutfak yaptırdım. Aylarca haftanın yedi günü hem işlettik hem tadilat, temizlik, inşaat her şeyi bir arada soluksuz devam ettirdik hala istediğimiz seviyede olmasak da hayalimizin yarısına kavuştuk diyebilirim. Hiç olmazsa mutfak diyebileceğim bir alanım var artık. Bunu gururla söylüyorum. Eşimin ve yoldaşlarım sayesinde başardık.

Hayalim ve yapmak istediklerim

“Çay Bahane”  sarmaşıklar arasından rengarenk bir gökkuşağını andırarak bana ve müşterilerimize çiçeklerle beraber huzur barındırması için çalışıyorum. Benim gözümün gördüğü her yer neresi olursa olsun düzenli olmalı, dekorlu olmalı, öncelikle benim gözüme hitap etmeli.

Sade ama gösterişli, anlık bir mola ama ev samimiyetinde, sıcacık çay yanında mis kokulu anne kurabiyeleri, enfes börekler, kekler, anne elinden sıcacık pişiler, vazgeçilmez atıştırmalıklar hazırlıyoruz. Bunları çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Müşteri memnuniyeti önceliğimizdir. Cafem yoldan geçerken bir nefes alıp dinlenme köşesi olsa da müşterilerimizin müdavim olacaklarına inanıyorum.

En büyük yardımcım annem. Kayınvalidemin de emeği çok fazla. Aklımız da yapmak istediğimiz çok şey var. Zamanla bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum.   




Editör: Nurten Öğüt




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI